УЕФА затваря част от "Васил Левски" за Лудогорец - Реал Мадрид 05.09 | 14:11

Сектор А на стадиона ще остане празен заради наказание

От Божидар Азманов

УЕФА разпореди сектор А на Националния стадион "Васил Левски" да остане празен за мача Лудогорец с Реал Мадрид.

Причината за това е наказание, което Европейската футболна централа наложи на българския клуб. Санкцията е заради расистките скандирания на българската публика по време на мача-реванш срещу Стяуа.

Наказанието е за първия домакински мач от груповата фаза на Шампионската лига, който е на 1 октомври срещу "белия балет".

"Дисциплинарната комисия на УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Лудогорец по време на следващия (един) мач от надпреварите на УЕФА, който те ще играят като домакини и в частност Сектор А на стадиона", се казва в съобщението от УЕФА.

Освен това разградчани са глобени с 16 хиляди евро. 6 хиляди са за натрупани картони, тъй като шампионите получиха повече от пет официални предупреждения в един мач. 5 хиляди са за лоша организация, а още 5 хиляди лева е санкцията за фена, който нахлу на терена по време на срещата.

Това означава, че поне 6400 души остават без билет за мача. Толкова събира сектор А на Националния стадион. Цените за трибуната бяха и най-скъпи - по 100 лева.

Шампионите вече обявиха, че ще обжалват наказанието.

Водещи

Най-четени