Ивет Лалова: Състезавам се с нечовеци, но целта ми в Токио са финалите 24.06 | 16:43

Чаровната ни спринтьорка призна, че след Олимпиадата в Япония ще мисли за отказване

От iNews.bg

Чаровната ни спринтьорка Ивет Лалова, която бе определена за "Спортист на месец май", сподели, че през годините е узряла и е станала по-мъдра.

"Благодаря за уважението, за мен е огромна чест и радост да бъда избрана отново за "Спортист на месеца". Късмет е, че присъствам на тази церемония - допреди малко вадих американска виза. След два дни пътувам до Сан Франциско за старт от Диамантената лига. Състезанието ще бъде в неделя и ще бъде изключително тежко", започна Лалова.

"Иначе, очаквах високия си резултат в Япония - непосредствено преди самото състезание направих две тренировки, които минаха чудесно. Разбира се, роля за представянето на всеки един състезател играе и попътния вятър, силната конкуренция - нямах много големи очаквания, така че това дойде като една много приятна изненада. Узрях много след Атина, преминах през много неща както в спорта, така и в живота. Надявам се, да съм научила много през годините - самата аз се усещам като по-спокойна, мъдра и способна да се контролирам - нещо, което като млада ми бе трудно да постигна - именно това изиграва лоша шега на по-младите, липсата на самоконтрол", добави тя.

Спринтьорката ни сподели, че не мисли за шеста Олимпиада и коментира това, което й предстои след старта от Диамантената лига в Сан Франциско. "Не мисля за шеста Олимпиадата, но аз и след Рио не мислех, че ще стигна до Токио - казах го, за да си поставя цел, да имам мотивация - ако нямаш цел, не вървиш на никъде. За мен бе много важно да си поставя една висока цел - ако в най-лошия случай няма да стигна до Токио, ще стигна докъдето мога. За мен самата цел е доброто участие на самото първенство - да достигна финалите на спринта. С времето става все по-трудно, аз видях няколко поколения спринтьорки, резултатите стават все по-нечовешки. На 100 м не знам дали ще ми трябва този норматив, защото не знам дали ще участвам на повече от една дисциплина".

Водещи

Най-четени