Луис Суарес може да се завърне по-рано 01.08 | 11:29

Очаква Спортния арбитраж да намали наказанието на уругваеца

От iNews

Нападателят на Барселона Луис Суарес може да се завърне по-рано по футболните терени. Според различни източници Спортният арбитражен съд (САС) ще намали наказанието на уругваеца.

Той получи 4 месечна забрана от света на футбола след като захапа Джорджо Киелини на Световното първенство в Бразилия по време на дербито между Уругвай и Италия на 26 юни. Самият Луис Суарес и неговите адвокати ще се явят на 8 август в Лозана, за да изложат своите подробности около обжалването на наказанието наложено от ФИФА.

Преди няколко седмици апелативната комисия към ФИФА не намери аргументи за намаляване на наказанието на Луис Суарес и по този начин Спортният арбитраж в Лозана стана последната инстанция, пред която може да се обжалва решението на ФИФА.

Според различни източници се очаква Спортния арбитраж да намали наказанието на в месеца, което означава, че той ще може да играе след 26 август. Уругвайсткият голмайстор премина в отбора на Барселона след Мондиал 2014, но заради забраната не може да бъде представен официално като футболист на каталунския клуб. 

Ако наказанието му бъде намалено той ще може да включи скоро в тренировките на отбора и да участва във втория кръг на Примера Дивисион.

Водещи

Най-четени