УЕФА ни поряза, затварят сектори за мачовете с Англия и Чехия 20.07 | 10:15

И двата блокирани сектора ще издигнат плакат с надпис EqualGame и логото на УЕФА върху него

От iNews.bg

Българският национален отбор по футбол бе наказан от УЕФА да изиграе следващите си две домакински евроквалификации при частично затворен стадион поради проява на расизъм от страна на техните привърженици.

За последно, България игра на Националния стадион "Васил Левски” срещу Косово – "лъвовете” загубиха домакинството си с 2:3.

От Съюза на европейските футболни асоциации започнаха дисциплинарно разследване срещу БФС след инцинденти, включващи техните фенове по време на евроквалификационните срещи с Косово и Чехия по-рано през годината.

Звеното на УЕФА по контрол, етика и дисциплина обяви в петък, че България трябва да затвори трибуна от 5 000 места на Националния стадион "Васил Левски", когато Англия гостува на 14 октомври. Секция от 3 000 седящи места ще бъде затворена, когато "трикольорите" приемат у дома Чехия на 17 ноември.

И двата блокирани сектора ще издигнат плакат с надпис "#EqualGame" и логото на УЕФА върху него. Възпитаниците на Красимир Балъков са без успех в квалификациите за Евро 2020 след две равенства и две поражения от четири изиграни срещи.

Водещи

Най-четени