ЦСКА и Левски заплашени със сериозни наказания заради дългове 20.10 | 08:48

Финансовите проблеми на двата клуба могат да доведат до отнемане на точки и дори до изваждане от А група

От iNews.bg

Двата столични гранда ЦСКА и Левски са пред угрозата да отнесат сериозни наказания, съответно от УЕФА и ФИФА заради финансовите проблеми на "Армията" и "Герена", алармира вестник "Труд".

"Червените" загубиха обжалването пред Спортния арбитражен съд в Лозана по делото срещу Александру Пакурар за дължими към играча 264 000 евро. Това означава, че влиза в сила законът на ФИФА - трябва да има глоба или отнемане на 3 точки.

Сега топката е в БФС, решението ще се вземе може би още на заседанието във вторник, а по-вероятна санкция все пак остава глоба от 2000 лв, но и алармата, че следващото наказание не е далеч.

"За десерт" ЦСКА получи удар и от депозирана жалба от собственика на Чавдар (Eтрополе) Емил Димитров за дължими 350 000 евро по трансфера на Ивайло Чочев в Палермо. Този казус не заплашва клуба с отнемане на точки, но БФС може да наложи запор на картотекирането на играчи.

Същевременно Левски също може да бъде ударен много тежко заради неизпълнение на заповед на УЕФА. Глобата от 200 000 евро, наложена условно на клуба през юни, ще влезе в сила след 1 януари, ако "сините" не декларират промени в балансите на клуба. Но засега те не са факт.

Това може да доведе не само до принуждаване за изплащане на парите, но и по-лошо: по изискванията на финансовия феърплей БФС трябва да извади Левски от А група. Все пак, кахърите на "Герена" изглеждат по-далечни и преодолими при сравнително дълъг срок.

Водещи

Най-четени