Лято е! Как да изберем най-подходящия басейн? 13.08 | 10:49

От iNews.bg

Лятото е сезонът на хубавите емоции, забавните срещи с приятели и време да поплуваме, разбира се!

Ако нямате възможност да си направите една хубава почивка и да отидете на море, не се отчайвайте! Имаме идея как да се насладите на хубавото време без да останете сухи. Когато не можете да отидете на море, морето ще дойде при Вас!

Предлагаме Ви да разгледате и да изберете този, който най-много Ви допада. Така ще си осигурите едно всекидневно забавление в собствения си двор.

В тази статия ще намерите ценни съвети за това как да изберете размера на басейна, като имате предвид интересите на всички членове на семейството и гостите, както и пространството, където ще го сложите.

2241905

Детски басейн

За най-малките се препоръчват надуваеми басейни. Те са плитки, с меки страни, които служат като опора за гърба и позволяват на бебчето да заеме удобна поза за игри. Едно от предимствата им е компактността. Лесно е да ги вземете със себе си на пикник, на дълга ваканция вред природата или на почивка на морския бряг. Надуват се изключително лесно и бързо.

Когато детето порасне, басейнът вече ще има друго предназначение. То няма да си стои спокойно в плитката вода, а ще иска да се забавлява и играе на воля. Именно затова трябва да изберете по-голям размер. Тук вариантите са два. Може да изберете надуваем басейн с меко дъно и високи страни, които предотвратяват риска от наранявания по време на активни игри. Или сглобяем, който е по-здрав и по-сигурен.

Предлага се разнообразие от модели за най-малките, със забавни илюстрации, интересни форми и ярки цветове.

Басейн за възрастни

Когато избирате басейн за възрастни трябва да вземете предвид хората, които ще го ползват и свободното пространство във Вашия двор.

Надуваемите са чудесен избор за по-малки площи и са много лесни за въвеждане в ескплоатация. Сглобяемите са предназначение заемат по-голямо пространство. Сглобяването им отнема малко повече време, но са доста по-издръжливи и стабилни.

Страхотно допълнение към Вашето "малко частно море" са плавниците.

Може би всеки любител на плуването трябва да има поне един чифт! Този аксесоар Ви е необходим, когато се гмуркате в морето или в по-голям басейн.

Най-популярните модели плавници са от силикон или PVC. Произвеждат се и продукти с различна дължина. По-меки и къси плавници за плуване ще бъдат отличен избор, ако целта ви е подводна фотография или кратки гмуркания. В случай на плуване с висока скорост, е по-добре да изберете дълги, тесни модели. Когато си купувате плавници, с които да тренирате, заложете на качество и удобство!

Предлагат се и мини плавници за пръстите на ръцете, с които ще плувате по-лесно. За най-малките има специални модели, тип опашка, които им помагат да се чувстват по-уверени във водата и смело да се учат да плуват.

 

Водещи

Най-четени