Как да изберем подходяща баскетболна топка? 02.02 | 12:31

От iNews.bg

Искате да тренирате баскетбол?  Поздравяваме Ви за избора, защото освен че е много приятен, този спорт е изключително полезен за здравето ни.

Ако правите своите първи стъпки в баскетбола, ще са Ви нужни някои ценни съвети.

Най-важният аксесоар, който Ви е нужен за този спорт, е баскетболна топка, разбира се! На пазара се предлагат различни размери, в зависимост от играчите и често се определят от възрастта им.

Изборът на баскетболна топка с подходящ размер и качествен материал ще Ви помогне да подобрите играта си. Така ще се радвате на страхотни резултати и ще се насладите на играта.

Първата стъпка е да определите какъв размер е идеален за Вашето баскетболно ниво. Играта с неправилно оразмерена топка може да има дългосрочни отрицателни ефекти върху техниката на играча. Стандартният размер, който е приет от NBA, е с обиколка от около 75 сантиметра. 

Номерата на баскетболните топки обозначават техните габарити и за кого са подходящи:

Номер 3 – подходяща за деца до 7-годишна възраст, с диаметър 560-580 мм и тегло 300-330 г;

Номер 5 – идеална  за деца между 7-12 години, с диаметър на топката – 690-710 мм, тегло – 470-500 г;  

Номер 6 – подходяща е за юноши до 16 години и жени, диаметър – 720-740 мм, тегло – 500-540 г;

Номер 7 – баскетболна топка за мъже, диаметър – 750-780 мм, тегло – 570-650 г.

При избора на баскетболна топка от голямо значение е и материалът, от който е изработена. Повечето модели са  произведени от устойчива гума с релефна повърхност и канали за по-добра аеродинамика.

Без значение дали имате нужда от баскетболна топка или от друг спортен аксесоар, важно е мястото, от където правите своя избор. В днешно време бързо и лесно може да се сдобиете с всичко необходимо за фитнес тренировката Ви или любимия спорт, онлайн.

Избор на баскетболна топка може да направите от някой реномиран спортен магазин. Ако сте запалени не само по баскетбола, а обичате да прекарвате време и във фитнес залите или обичате да карате колело, да играете футбол или баскетбол? Или пък имате нужда от качествено спортно облекло, екипировка, аксесоари и хранителни добавки?

Ако обичате да спортувате и често посещавате фитнес залите, там ще намерите качествени спортни аксесоари и продукти.

Важно е да пазарите само от доказал се спортен магазин, който Ви предлага качество, стил, страхотни цени и гаранция.

В добрия спортен магазин ще откриете разнообразие от утвърдени марки спортни стоки, с които тренировките ще бъдат още по-приятни. Също така ще откриете всичко необходимо за Вашата страхотна почивка сред природата: палатки, раници, екипировки и други къмпинг аксесоари.

Най-добрите спортни магазини предлагат разнообразие от продукти на известни български и световни марки, които се отличават с гарантирано качество.

Просто изберете спорта, който най-много Ви допада и се насладете на един приятен шопинг!

 

Водещи

Най-четени