Шестокласничка от Бруклин благодари на България за спасяването на евреите 04.02 | 17:12

Момичето изпрати писмо до консулството ни в Ню Йорк, иска да посети и страната ни

От iNews.bg

Във връзка с Международния ден на възпоменание на жертвите на Холокоста Генералното консулство на България в Ню Йорк получи благодарствено писмо от Малки Хамър, ученичка в 6 клас от Бруклин, което трогна и развълнува целия екип.

В писмото, написано във вид на стихче, Малки изразява благодарност към българското правителство за това, че България е спасила своите евреи по времето на Холокоста, съобщиха от Министерството на външните работи.

"Научихме, че вие сте дали лъч надежда на евреите във вашата страна, спасили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива!", пише американското момиче.

Генералното ни консулство се свърза с Малки, за да изрази своята благодарност за топлите думи на признателност към нашата страна. Отправена бе покана към Малки и нейните родители да посетят Генералното консулство в Ню Йорк, която бе приета с радост.

От МВнР представиха и неофициален превод на писмото:

"До българското правителство

Бих искала да ви кажа "Много благодаря" и с огромно желание бих искала да предам и благодарностите на моите прабаби и прадядовци. Моите благодарности са също и от името на еврейската нация, която толкова дълги години помни с признателност вашата помощ. Аз съм ученичка в 6 клас и днес пиша това писмо от класна  си стая, защото научихме, че вие сте дали лъч надежда на евреите във вашата страна, спасили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива!

Искрено Ваша,

Малки Хамър

Послеслов: Надявам се един ден да посетя вашата страна (когато имам достатъчно свои средства за билет).

Изразявам моята лична благодарност."

2211205

Водещи

Най-четени