Великобритания е в хаос, смята Тони Блеър 25.11 | 17:57

Основните партии продават фантазии, каза още бившият премиер

От iNews.bg

Бившият британски премиер Тони Блеър смята, че Великобритания е в "опасен хаос”, както и неговата Лейбъристка партия, и че консерваторите на Борис Джонсън не заслужават да спечелят изборите на 12 декември. "Обществото не е убедено, че всяка голяма партия заслужава победа на изборите”, заяви Блеър, предаде БГНЕС.

Обединеното кралство провежда избори три години по-рано, тъй като парламентът е в задънена улица за Брекзит, неспособен да постигне договореност как и дали изобщо страната да напусне Европейския съюз. "Ние сме в хаос”, каза Блеър, който беше министър-председател между 1997 и 2007 г.

Политикът оцени, че и двете основни партии продават фантазии и че ако предизборните проучвания на общественото мнение са верни, партията на Джонсън вероятно ще спечели мнозинство.

Блеър каза, че неговата партия сега е контролирана от "марксистко-ленинското крило” и че техният лидер Джереми Корбин е обещал революция.

"Проблемът с революцията не е как тя ще започне, а как ще приключи. Проблемът с революциите е, че те винаги свършват зле", каза Блеър.

Водещи

Най-четени