Трансджендър предприе масова стрелба в щатско училище, ликвидира 6 души! Байдън със спешна заповед 28.03 | 15:29

Три от жертвите са деца, адската слука е станала в Нашвил, щата Тенеси

От iNews.bg

Общо шест души, от тях три деца са били убити, когато нападател е открил огън в начално училище в Нашвил, щата Тенеси. Нападателят е 28-годишна жена. Ликвидирана е, съобщава БНТ. 

Според полицията Одри Хел е била ученичка в частното учебно заведение. 

В дома, където се предполага, че е живяла, са открити подробни карти на училището. 

Жената е оставила и манифест, който разследващите проучват. 

Пред местни медии служителите на реда уточняват, че Хел е родена като жена, но се идентифицира като мъж. Негодувание или обида са сред възможните мотиви за атаката, заявиха от местната полиция. 

Нападението е продължило 14 минути. Трансджендърът е използвал два автомата и пистолет. 

Полицията в града съобщи в Туитър, че стрелецът в училището The Covenant School е убит при размяна на изстрели с полицията.

Пожарната служба на Нешвил потвърди за "множество пациенти", като медиите, сред които Ен Би Си и "Ню Йорк Таймс", цитираха говорител на болницата, който потвърди, че три деца са били убити.

"3 деца са транспортирани в детската болница "Монро Карел младши" във Вандербилт, като всички са получили огнестрелни рани", е цитиран говорителят на медицинския център на университета Вандербилт Джон Хаузър. "И трите бяха обявени за мъртви след пристигането им", добави той.

Трима възрастни също са били ликвидирани в адското масово убийство.

Училището Covenant е частно християнско учебно заведение с ученици от предучилищна възраст до приблизително 12-годишна възраст.

Началникът на полицията Джон Дрейк изтъкна, че колегите му са в контакт с бащата на нападателката. В ход е разследване на района, в който се предполага, че тя е пребивавала. 

По нареждане на президента Джо Байдън, знамената в САЩ днес ще бъдат наполовина свалени - в знак на съпричастност към жертвите на поредната масова стрелба в училище. Той за пореден път призова Конгреса да даде зелена светлина на предложения от него проектозакон за забрана на автоматични и полуавтоматични оръжия.

Водещи

Най-четени