Австрийският канцлер Себастиан Курц: Пандемията за ваксинираните приключи 16.09 | 13:39

Канцлерът също така критикува Партията на свободата на Австрия (ПСА) за разпространение на страх и водене на кампания срещу ваксинацията

От iNews.bg

Пандемията за ваксинираните приключи, но сега имаме пандемия за неваксинираните. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц.

"Ваксинираните хора са в безопасност и могат да живеят нормален живот, но неваксинираните хора не са в безопасност и трябва да имат отрицателни тестове и да носят маски FFP2 за ресторанти, търговия, обществен транспорт", каза Курц пред всекидневника "Кронен Цайтунг".

Той посочи, че много хора са ваксинирани и не трябва да се занимават с мерките, но все пак има 30 % от гражданите, които не са ваксинирани и не са защитени, така че те трябва да знаят, че някой ден ще се заразят с коронавирус.

"Точно заради неваксинираните все още са необходими минимум мерки. Предпочитам всичко да е отворено за 70 процента от населението, отколкото да затворя всичко", обясни Курц.

Канцлерът също така критикува Партията на свободата на Австрия (ПСА) за разпространение на страх и водене на кампания срещу ваксинацията.

Водещи

Най-четени