Британското кралско семейство без принц Филип на коледната служба 25.12 | 17:11

Съпрогът на кралицата едва вчера излезе от болница

От iNews.bg

Членовете на британското кралско семейство присъстваха на коледна църковна служба в тяхното имение Сандрингам, графство Норфък, без участието обаче на Херцога на Единбург.

По-късно кралица Елизабет Втора ще произнесе традиционното коледно приветствие към нацията, съобщава БНР.

Британската кралица пристигна в църквата без нейния съпруг принц Филип. Херцогът на Единбург вчера бе изписан след четиридневен престой в болницата и прекара Бъдни вечер в обкръжението на най-близките си в Сандрингам.

98-годишният Филип се оттегли от обществения живот през август 2017 година, поради невъзможност да изпълнява задълженията си в резултат на влошеното му здравословно състояние. Елизабет Втора бе придружена в църквата от синовете си принц Чарлз и принц Андрю.

А правнуците на кралицата принц Джордж и принцеса Шарлът за първи път присъстваха на коледна служба. По-късно Би Би Си ще излъчи коледното послание на кралицата към британския народ.

Според предварително обявения текст, тя ще заяви, че отиващата си 2019 година е била "изпълнена с неравности", визирайки бурните политически събития.

Пътят не винаги е равен, но с малки крачки могат да се "излекуват" различията, смята Елизабет Втора.

Кралицата, която е неутрална по политически въпроси, ще използва словото си и за да припомни 75-ата годишнина от десанта на съюзниците през Втората световна война.  

Водещи

Най-четени