Британските пъбове резервирани докрай за след падането на ограниченията 14.03 | 15:55

Хората се готвят да „избухнат“ в кръчмите след края на локдауна

От iNews.bg

Британците планират да "ядат, пият и да се веселят", след като паднат ограниченията. Много пъбове и ресторанти вече са резервирани напълно за няколко месеца напред, съобщи "Гардиън", цитиран от агенция БГНЕС, предаде БНР.

Желаещите да компенсират изгубеното време са запазили предварително места в бирариите на открито, които трябва да отворят отново на 12 април.

Управител на заведение в Бирмингам споделя, че на 24 февруари, след като премиерът Борис Джонсън обяви облекчение на мерките през април, в рамките на 20 минути са били запазени места за 601 души.

"Това беше невероятен отговор", коментира Сам Морган - изпълнителен директор на "We Are Craft Group". Има резервации до месец юли, включително и за вътрешността на заведенията, които се очаква да отворят в средата на май. .

"Знаехме, че ще има сериозно търсене, но определено надмина очакванията ни. Наистина е успокояващо", каза Морган.

Борис Джонсън разкри миналия месец плановете да отвори отново ресторантьорския бизнес. От 12 април до шест души ще могат да се срещат с приятели или семейства в бирарии на открито или да се хранят навън. Местата на закрито ще заработят отново от 17 май, ако са изпълнени специфични Covid изисквания.

Водещи

Най-четени