Служителите на градския транспорт ще бъдат следени под лупа 06.03 | 16:14

Аналогът на Центъра за градска мобилност в Москва налага масови проверки

От Теодора Кокаланова

Всички сме били свидетели на поне един куриозен случай с контрольори. Често инспекторите повишават глас и се държат агресивно. Много от гражданите смятат, че те използват своя статут и се опитват по всякакъв начин да вземат парите на пътниците. 

Възниква въпросът, дали идват на работа, за да контролират пътуването в обществения транспорт, или единствено с цел да получат финансови облаги от гражданите. 

Това е и причината в един от най-големите мегаполиси като Москва да се създаде контрол над длъжностните лица, които са оторизирани да осъществяват наблюдение във връзка с редовността на пътниците. Инспекторите, които глобяват гратисчиите в градския транспорт, както и шофьорите на "паяците", и инспекторите ще отговарят на въпроси, които ще покажат професионалната им мотивация.

Каква е причината да ходят на работа, какъв е тeхният професионален стимул във връзка с изпълнението на служебните им задължения и най-интересното – какъв метод са избрали руските ни колеги, за да получат отговор на тези въпроси, четете в статията на insmarket.bg

Водещи

Най-четени