Кристалина Георгиева: Не съм оказвала натиск в полза на Китай 18.09 | 10:29

От iNews

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклада в полза на Китай по времето, когато е била главен изпълнителен директор на Световната банка, предаде Ройтерс.

"Нека ви го кажа съвсем просто. Това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това не съм оказвала натиск на служители да манипулират данни", каза Георгиева по време на среща с персонала на МВФ.

Докладът на юридическата кантора "УилмърХейл" установява, че Георгиева и други високопоставени служители на Световната банка са прилагали "неправомерен натиск" върху служители, за да повиши рейтингът на Китай в класацията за бизнес климат.

Георгиева коментира, че тя много цени данните и анализите и никога не е оказвала натиск на подчинените си да ги променят.

От "УилмърХейл" съобщиха, че работят по втори доклад, който ще се фокусира върху "възможни, неправомерни действия на служители" във връзка с нередности в използването на данни.

 

Водещи

Най-четени