Тропическа депресия се придвижва бавно към Мексиканския залив 02.09 | 17:02

Тази сутрин депресията се е движела на северозапад със скорост от 3 км/ч.

От Кремена Бедерева

Тропическа депресия се придвижва бавно към Мексиканския залив, заплашвайки района с проливни дъждове, предаде Асошиейтед прес.

Тази сутрин депресията се е движела на северозапад със скорост от 3 км/ч. Според метеоролозите е възможно ветровете й, достигащи сега максимална скорост от 56 км/ч, да се усилят и тя да се превърне в тропическа буря Лий - 12-тата наименувана буря в Атлантическия сезон на ураганите.

Загрижен за опасността от сериозни наводнения в щата, губернаторът на Луизиана Боби Джиндал обяви извънредно положение, допълва БТА. Предупреждения за тропическа буря бяха отправени за обширна територия от Мисисипи до Тексас, включително Ню Орлийнс, който пострада тежко от урагана Катрина през 2005 г.

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан достига своя пик и метеоролозите следят зорко три природни аномалии - депресията в Мексиканския залив, тропическата буря Катя, която отново може да набере ураганна мощ, и бавнодвижеща се област на ниско атмосферно налягане южно от Нова Скотия, Канада, която през следващите два дни има шанс да прерасне в тропически циклон.

Водещи

Най-четени