Журналисти сред пострадалите в Кабул 31.05 | 14:32

Дипломати също са сред ранените при атентата

От iNews.bg

Чужди журналисти са сред пострадалите при атентата в Кабул. Сред загиналите пък има местен сътрудник на британска медия. Всичките са работили за ВВС. Загиналият е афганистански шофьор, предаде БНТ. Четирима журналисти от ВВС пък са сред ранените, съобщи самата медия. Те са настанени в болница, но животът им е вън от опасност.

По-рано днес германският министър на външните работи Зигмар Габриел съобщи, че един афганистански охранител на германското посолство в Кабул, край което отекна експлозията, е сред убитите.

Няколко служители на дипломатическото представителство са били ранени. Габриел не уточни техния брой и състояние. Леко пострадали са и двама служители на японското посолство в Кабул. Охранител на египетската дипломатическа мисия е бил ранен от стъкла, предаде ТАСС, като се позова на външното министерство на страната.

Редица посолства, включително тези на България, Германия, Франция, Япония и Египет, са понесли щети при атентата. Няма пострадали служители на българското посолство, съобщи министерството на външните работи. По последни данни най-малко 90 души загинаха и около 400 бяха ранени при самоубийствения атентат с натъпкана с експлозиви цистерна.

Водещи

Най-четени