Потъналият в океана индонезийски самолет е локализиран 10.01 | 09:39

Намерени са отломки от машината, прихванати са и сигнали от черната кутия

От iNews.bg

Индонезия засече сигнали, за които смята, че идват от черната кутия на самолета Боинг 737-500 на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър", който изчезна вчера от радарите след излитане от столицата Джакарта, съобщиха информационните агенции, предаде БНР.

Освен това спасителите са открили отломки от самолета, съобщи говорител на индонезийския флот. Той уточни, че частите са открити между островите Лаки и Ланканг и предстои да бъдат доставени на брега.

Открити са и фрагменти от телата на пътници, намирали се на борда на самолета, съобщи Умар Шахаб, говорител на столичното управление на полицията. Те ще бъдат доставени на брега, където ще бъдат сравнени с ДНК на роднини.

В района на катастрофата са изпратени 10 кораба и 40 водолаза, които започват днес да претърсват предполагаемото място на падането.

По-рано индонезийското министерство на транспорта уточни, че на борда на машината, връзката с която беше изгубена в събота четири минути след излитането, е имало 50 пътници и 12-членен екипаж.

Властите съобщиха, че всички на борда са индонезийци. 

Водещи

Най-четени