Украински самолет със 170 пътници падна в Иран 08.01 | 09:29

Засега версията за катастрофата е технически проблем

От iNews.bg

Няма оцелели при катастрофата на украински Бойнг 737 в Иран, съобщи иранският Червен полумесец, предаде БГНЕС. Иранската телевизия съобщи съобщи, че всички пътници при катастрофата на украинския Бойнг 737 са загинали.

Украинският Бойнг 737 със 170 души на борда е излетял от Техеран в 4:42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути след излитането си – в 4:44 българско време, според услугата за проследяване на самолети Flightradar.

Според сайта, украинският Boeing 737-800 е катастрофирал малко след излитането. "Полет PS752 излетя от Техеран в 2:42 UTC (4:42 българско време). Последните данни бяха получени в 2:44 UTC (4:44 българско време)”, написа Flightradar в своя акаунт в Twitter.

По-рано иранската агенция Tasnim съобщи, че украинският самолет със 167 пътници на борда се е разбил поради "технически проблеми” на международното летище "Имам Хомейни" в Техеран. Според агенцията информация за инцидента е потвърдена от шефа на летището. Той е заявил, че самолетът се е разбил малко след излитането.

Първоначално беше съобщено, че броят на хората в катастрофиралата машина е 180, но по-късно тази информация беше коригирана от иранските власти, които обясниха, че на борда са били 170 души.

Международното летище в Киев "Бориспол" все още няма информация за евентуална катастрофа на украинския лайнер, който е летял от Техеран за Киев, съобщи РИА "Новости".

Иранските власти съобщиха, че към мястото на катастрофата са се отправили 10 линейки. При падането самолетът е избухнал в пламъци, а местен представител заяви, че спасителните екипи ще се опитат да спасят част от пътниците.

Водещи

Най-четени