Себастиан Курц: След битката с COVID-19 светът ни ще бъде напълно променен 18.03 | 16:25

Австрийският канцлер отправи остри критики по отнощение на сътрудничеството между държавите

От iNews.bg

Последствията от коронавируса ще се чувстват месеци наред, но след битката с този вирус, светът ще бъде напълно променен. Това каза австрийският канцлер Себастиан Курц, който разкритикува сътрудничеството между отделните държави. "Виждаме, че в Европа липсва солидарност когато нещата стават сериозни и по този въпрос ще има много дебати след кризата”, каза още той пред "Кроне ТВ”, предаде БГНЕС.

"Вирусът ще нанеси дълбоки последствия, включително и на това как се отнасяме един към друг, как живеем, колко сме внимателни. Самата глобализация ще бъде подложена на дълбок анализ”, подчерта Курц. Според него "ще бъде необходимо дълго време Австрия да се върне към нормалното си състояние. Той смята, че училищата ще останат затворени поне 4 седмици.

Австрийският канцлер предупреди, че коронавирусът нанася "невероятни щети върху икономиката и поради тази причина са необходими много усилия от страна на предприемачите за спасяване на работните места”.

Той благодари на австрийските граждани, че подкрепят правителствените мерки и поясни, че няма да има ново затягане на режима. "Не остават още много неща, които могат да бъдат направени. Надявам досегашните мерки да дадат резултат. Призовавам гражданите да издържат, защото в противен случай болестта отново ще се върне”, добави той.

"Ограниченията за ден или два не дават никакъв резултат” предупреди Себастиан Курц.

Водещи

Най-четени