Българите от Босилеград ще гледат предаване на български по сръбската телевизия 14.02 | 19:00

Ще го правят четирима наши сънародници от града и от Цариброд

От iNews.bg

Предаване на български език от Босилеград ще се излъчва по Регионална сръбска държавна  телевизия, каза кметът шести мандат на общината Владимир Захариев, цитиран от БНР. Това става след разговори между ръководството на медията и Националния съвет на българското малцинство в Сърбия. 

Предаването ще бъде подготвяно от екипи  журналисти от  Босилеград и Цариброд - по двама журналисти и двама оператори от всеки от тези градове. Продукцията ще се финансира от бюджетите на  общините Босилеград и Цариброд и от Националния съвет на българското малцинство , като всеки участва с по една трета от необходимите средства, докато РТС ще осигури термина, покритието, честотата и техниката за излъчване. Освен новини от Босилеград и Цариброд ще се излъчват и новини от всички други  райони и среди в Сърбия, където живеят българи.  Кметът на Босилеград Владимир Захариев

"Ние ще имаме програма - 15 минутки. Ще бъде на чист и наш български. Както го уредим и преведем в Босилевград, така ще бъде излъчен по държавната телевизия".

Водещи

Най-четени