Пожарната в Берлин: Не отваряйте прозорците на домовете си 25.08 | 17:46

И в следващите дни ситуацията няма да се подобри, казват от службата

От iNews.bg

Властите в Берлин посъветваха жителите на града да държат затворени прозорците и вратите си, тъй като димът от бушуващ на 50 километра от германската столица пожар се е насочил към града. Противопожарната служба отправи предупреждението, тъй като тази сутрин са получени множество оплаквания от миризмата на пожара, съобщи ДПА, предаде бТВ.

Не се очаква ситуацията да се подобри пред следващите няколко дни, каза говорител на службата.

Говорителка на германското летище каза, че пушекът не се отразява на въздушния трафик, като всички полети се изпълняват по разписание.

Германските власти съобщиха днес, че има напредък в борбата с огъня, но район около две евакуирани села продължава да буди притеснение. Пожарникарите в провинция Бранденбург прогнозират, че ще трябват няколко дни, за да се спре огромният пожар.

Пожарът, започнал в четвъртък, обхвана 350 хектара от рядко населената гориста местност Тройбенбрицен и бързо се разпространи в сухите борови гори. Около селата Тифенбрунен и Клаусдорф огънят все още бушува.

Огънят е в район, където в земята са останали много муниции от Втората световна война - фактор, който прави работата на пожарникарите значително по-трудна, тъй като е опасно да се движат на терен. Затова се използват хеликоптери и водни оръдия. Местните власти казаха, че вече е имало много експлозии.

Водещи

Най-четени