Голямото пътуване продължава и днес 06.04 | 10:33

Пътните полицаи ще следят в колите и за избягалите затворници

От iNews.bg

Втори ден по пътищата на България трафикът ще е засилен. И днес продължава голямото пътуване за дългия уикенд. Освен по междуградските шосета, интензивно вдижение се очаква и към някои от изходните точки на страната – най-вече към Гърция и Сърбия, където много българи са избрали да отпразнуват Великден. За разлика от вчера обаче, когато следобед тежките камиони бяха стрени от движение, за днес забрана за преминаването им по основните пътни артерии няма, което е предпоставка за допълнително утежняване на трафика.

Особено интензивен се очаква да бъде той през граничен пункт "Кулата”. Оттам през днешния ден вероятно ще преминат около 10 000 автомобила. Хиляди ще бъдат и колите, които ще влизат в България от Гърция, предаде Нова ТВ.

Над 200 000 автомобила вече напуснаха София още вчера. За броени часове в четвъртък на всеки от изходите на столицата бяха отчетени по над 10 000 преминаващи автомобила.

Пътна полиция призовава за внимателно шофиране. С оглед по-голяма сигурност навсякъде по пътищата са разположени патрули, работят и всички налични стационарни и мобилни камери за скорост, включително и най-новите, които влязоха в употреба съвсем наскоро. Навсякъде, освен традиционните проверки за употреба на алкохол и наркотици, пътните патрули проверяват и за съмнителни автомобили, в които могат да се укриват избягалите вече трети ден затворници. Не е изключено те да използват именно засиления трафик, за да се измъкнат, сливайки се със стотиците хиляди по пътищата.

Водещи

Най-четени