Световни сили се обединяват, за да спрат Северна Корея 21.05 | 14:56

Поредният ракетен опит на Пхенян е открита заплаха за световната сигурност, заяви Шиндзо Абе

От iNews.bg

Едни от най-големите световни военни и икономически сили – САЩ, Русия, Япония, Китай и Южна Корея ще се обединяват, за да спрат Северна Корея и нейното агресивно поведение напоследък. Това стана ясно от думите на японския премиер Шиндзо Абе. По повод проведения по-рано днес от Пхенян пореден ракетен опит, той обяви, че страната му ще обедини усилия със САЩ, Русия, Китай и Южна Корея и ще даде решителен отговор на действията на Северна Корея, предаде "Фокус", позовавайки се на ТАСС.

"Обединили усилия с Южна Корея, САЩ, Русия и Китай и с цялата международна общност ние ще дадем решителен отговор", подчерта Абе. Той заяви, възнамерява сериозно да обсъди севернокорейския проблем и да изработи ясен отговор за действията на Пхенян на предстоящата този месец среща на "Г-7" в Италия.

"Северна Корея за втори път за една седмица проведе изстрелване на балистична ракета. Това е открито предизвикателство срещу цялата световна общност и заплаха за сигурността ѝ", подчерта японският министър-председателят. "На предстоящата среща на лидерите на "Г-7" възнамерявам сериозно да обсъдя този проблем и да изработя ясен и конкретен отговор", добави още той.

Водещи

Най-четени