Сватбата на Хари и Меган: Колко ще спечелят търговците 19.05 | 16:05

Щастливото събитие, освен всичко друго, е и значим икономически феномен

От iNews.bg

Днешната сватба може би ще бъде не само най-гледаното, най-скъпото, но и най-печелившото събитие за британската икономика напоследък. Очаква се приходите от туризъм и продажби на сувенири, свързани с големия ден на Хари и Меган, да надхвърлят 500 млн. паунда – или близо 700 млн. долара.

Финансови анализатори, цитирани от Ройтерс, направиха изчисленията на база търговия, покупки, хотели, транспорт и... пъбове. Само британската асоциация на бирариите очаква над 10 млн. паунда приходи.

Няколко примера: кутия с 25 пакетчета чай – около 9 паунда, или 22 лева. Можем за същата сума да си купим и чаша с лика на Меган и Хари. Ако искаме да спестим пари, можем да се ориентираме към чиния, която струва под 20 лева, или друга съвсем разумна покупка – покривка за 6 паунда.

Ако със съвсем ограничен бюджет, можем да се спрем на една класическа английска картичка за 65 пенса, или по-малко от 2 лева, без марката.

А докато Меган казва "да”, американката предизвика същия ефект като Кейт преди нея – бързото изчерпване на дрехи или аксесоари, които двете облекат.

Бялото палто, което 36-годишната американка избра да облече за обявяването на годежа, например, се е разпродало само за няколко минути, а уебсайтът на дизайнерската къща се е сринал поради големия интерес.

Логично, от ателието прекръстили дрехата на "Палто Меган”…

За една от чантите, с която актрисата се появи на посещение в Нотингам, има списък на чакащи, който надхвърля 3000 клиенти. Чантата, която струва около 700 долара, се е разпродала за 11 минути.

 

 

Водещи

Най-четени