Шведски пощаджии на тръни, подозират, че им пращат антракс 03.06 | 16:17

През нощта 44 техни колеги от Норвегия стигнаха до болница след контакт с бял прах

От iNews.bg

Пликове с подозрителен бял прах изкараха акъла на шведски пощенски служители. Засега все още не е ясно какво точно е веществото, но притесненията са, че може да е антракс или друго отровно вещество. Въпросните пликове са били получени в пощенската служба на едно от предградията на Стокхолм. Местната полиция веднага е била уведомена и е започнала разследване.

Пакетите с подозрителния бял прах са били намерени от служители на пощенската станция тази сутрин докато са подреждали писмата, предаде ТАСС. Първоначално е било открито само едното писмо, което веднага е било поставено в специален защитен пакет. По-късно е бил намерен и вторият подозрителен плик с прахообразно вещество.

Веднага след подаването на сигнала до органите на реда, те са затворили и изолирали помещението, където са били намерени пликовете. Веществото веднага е било изпратено за подробен анализ. Шестимата служители, които са имали контакт с пликовете, ще преминат специална процедура по дезинфекция.

Притесненията на шведските власти са големи и заради сериозен инцидент в съседна Норвегия. Тази нощ там са били хоспитализирани 44-ма пощенски служители от служба в околностите на Осло, след като са имали контакт с подозрителен бял прах, който също е бил в пратки.

Водещи

Най-четени