Николай Патрушев ли ще наследи престола на Владимир Путин? 30.03 | 16:30

Двамата заедно решили нахлуването в Украйна

От iNews

Само трима-четирима души от обкръжението на руския президент Владимир Путин знаеха за подготовката му да нападне Украйна. Заедно с диктатора те взеха решение за началото на войната, един от тях е Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Това заявява в интервю за Gazeta.ua говорителят на украинското разузнаване Андрей Юсов, цитиран от УНИАН.

Той припомня неотдавнашните изявления на Патрушев, че Русия има "уникално оръжие, способно да унищожи всеки враг".

Съвременна Русия е затворено общество, включително по вертикала на властта: няма дискусия или плурализъм на мненията. Решението се взема от един човек, не особено образован и некомпетентен, и затова последствията са катастрофални за Русия, подчерта Юсов.

Той коментира и слуховете за влошеното здраве на Путин и неговия евентуален наследник. По думите му Патрушев може временно да замени Путин.

Бившият приятел на Путин Сергей Пугачов заяви, че Николай Патрушев е най-сериозният претендент за президентския пост на Руската федерация. Именно той може да стане наследник на Путин, предаде OFFNews.

Каналът Telegram Generall SVR написа, че днес Патрушев има най-голямо влияние върху Путин, освен това го плаши със заговори и покушения срещу живота му.

Водещи

Най-четени