Западът основен инвеститор в Русия, нищо че й налага санкции 16.06 | 11:43

Руската икономика заема първо място в Топ 10 по ръст на реализираните проекти с чужди капитали

От iNews.bg

Западните държави са основен инвеститор в Русия. Въпреки пререканията и налаганите вече 2 години санкции, бизнесът явно не се интересува от тях и налива пари в руската икономика с все по-големи темпове. Само за 2015 г. западните инвестиции в Русия са се увеличили с 61% спрямо предходната 2014 г. А реализираните такива проекти възлизат на общо 201. Това става ясно от доклад на консултантската компания Ernst & Young, представен на Международния икономически форум, който се провежда в Санкт Петербург.

"Спрямо предходната година, през 2015 г. Русия запазва осмото си място според рейтинга на активността на международните инвеститори. В същото време обаче количествените показатели са се увеличили значително. Броят на проектите с преки чуждестранни инвестиции са се увеличили с 61 на сто. По този начин Русия успява да излезе на първо място в Топ 10 на европейските държави с най-голям ръст на реализираните проекти с преки чуждестранни инвестиции", се казва в доклада, предаде ТАСС.

На първо място по този показател е Великобритания с 1065 проекта, на второ – Германия с 946, а на трето – Франция с 598.

Водещи

Най-четени