Навални нямал намерение да остава в Германия 15.09 | 11:33

Той иска да се върне в Русия и да продължи мисията си, казва анонимен представител на германските спецслужби

От iNews.bg

Алексей Навални не възнамерява да остане в Германия и планира да се върне в Русия, за да продължи предишните си дейности, съобщава "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на високопоставен служител на германските служби за сигурност, пожелал анонимност, предаде БГНЕС.

"Той не планира да емигрира в Германия. Той иска да се върне у дома в Русия и да продължи мисията си”, цитира РИА Новости източника, който очертава съдържанието на разговора на блогъра с представител на прокуратурата на Германия. По време на разговора Навални отказал да участва в съвместно разследване на случилото се с него, уточнява източникът на изданието.

Навални е хоспитализиран в Омск на 20 август, след като му прилошава на борда на самолет за Москва от Томск. По-късно е транспортиран в Берлин и откаран в клиниката Шарите. Изследванията, направени там, показаха, че опозиционният политик най-вероятно е отровен с вещество, което може би е "Новичок".

Информацията за вероятното отравяне на Навални, който е критик на президента Владимир Путин, доведе до обтягане на двустранните отношения между Германия и Русия. В Берлин заговориха за санкции, а също така и за замразяване на проекта за газопровод "Северен поток-2". 

Водещи

Най-четени