Белград връща част от дипломатите си в Скопие до седмица 21.08 | 17:49

Посланикът ще остане по-дълго в Сърбия за консултации, обяви Ивица Дачич

От iNews.bg

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че служителите в посолството на страната му в Македония ще се върнат в Скопие следващата седмица, предава македонското електронно издание МКД, цитирано от "Фокус". Първият дипломат на Белград увери, че държавата ще предприеме всички мерки за защита на сръбските интереси в Македония и същевременно ще преосмисли възможностите и капацитета си за извършване на работата при сегашните условия в южната си съседка.

"Следващата седмица след срещата, която ще имаме тук, а ние ще имаме среща и с президента Александър Вучич, част от нашия персонал ще бъде върнат в Скопие. Посланикът ще се върне по-късно, когато приключим всички консултации, които имаме намерение да проведем тук, в Белград", заяви Дачич пред местни медии.

Първият дипломат на Белград разясни, че в неделя Министерството на външните работи на Македония е било информирано за отзоваването на целия персонал на посолството за спешни консултации, защото е установена разузнавателна дейност спрямо сръбското посолство и Република Сърбия като цяло, в която не липсва чуждестранен фактор. "Искаме добри отношения с Македония, искаме да градим добри отношения, но нашият ангажимент е да защитим нашите интереси и в съответствие с това ще приложим основните дипломатически принципи в международните отношения", подчерта Дачич.

Водещи

Най-четени