Животът на Борис Джонсън спасен от новозеландка и португалец 13.04 | 13:30

Двамата санитари не се отделили 48 ч. от него в интензивното, подавали му кислород

От iNews.bg

Двама санитари от болницата "Св. Томас" - новозеландката Джени Макгий и португалецът Луиш Питарма, са дежурили неотлъчно 48 часа в интензивното отделение до премиера Борис Джонсън, съобщиха английските медии.
 
Джонсън бе изписан вчера от болницата след 3 тежки нощи в интензивното, където бе вкаран миналия понеделник вечерта заради влошеното му състояние.
 
Премиерът, който ще се възстановява още известно време в резиденцията "Чекърс", разкри, че Луиш и Джени са били до леглото му и са му осигурявали кислород, за да диша. Благодарение на тях не се е наложило той да бъде включен на командно дишане.
 
Борис Джонсън благодари на "непобедимите" медици от болницата в специално видео, разпространено още вчера.
 
"Националната здравна служба (на Великобритания) спаси живота ми. Спор няма. Нещата можеха да тръгнат във всяка посока", призна Джонсън.
 
 
 
Специално за своите ангели-пазители Джени  и Луиш той каза: "Причината в крайна сметка тялото ми да започне да получава достатъчно кислород бе, че през всяка една секунда от нощта те бдяха, те разсъждаваха, те се грижиха и правеха нещата, от които се нуждаех."
 
 
Братът на Джени Макгий – Роб, сподели колко горда се е почувствала сестра му от признанието към всички от здравеопазването. "Тя е много скромна и се върна за поредната си нощна смяна", каза той пред "Дейли мейл".
 
"Каза ми, че просто е наистина доволна да види, че всички от Националната здравна служба, които работят здраво, ще получат признанието, което заслужават за действията си. Тя е обучена и тренирана да прави точно това – да помага на хората в нужда. Медиците са специални хора".

Водещи

Най-четени