Планира ли Путин втора война срещу Украйна? 22.04 | 15:40

От iNews

Руският диктатор Владимир Путин готви втора украинска война за 2027 г. Това изявление направи бившият съветник на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович, предаде УНИАН.

"Руснаците водят дискусия как точно ще я загубят (настоящата), като задържат част от територията или като я загубят. По принцип дори вторият вариант ги устройва... Руснаците са готови да сложат край на войната. Готови са и за това. Няма да има дълга война. Ще им трябва пробив, мирна пауза за премахване на санкциите и превъоръжаване", каза той.

Според Арестович те започват да изграждат военна машина, която трябва да може да решава задачи на политическото ръководство: "Надеждата им е да я построят някъде до 2026 година. Не вярвам в това, дали ще се получи е голям въпрос. Но това, което се готви, е неизбежно. Москва готви отмъщение за 2027-2028 г.", заяви Арестович.

На 21 април президентът на Украйна Володимир Зеленски, след редовно заседание на Щаба на Върховния главнокомандващ, каза, че украинските военни знаят за всички планове на врага в предстоящия период. По-рано Зеленски заяви, че бъдещето на Украйна е свързано с НАТО, пише факти.бг.

Водещи

Най-четени