Версия: Атентаторите от Истанбул – от Узбекистан, Киргизстан и Дагестан 30.06 | 14:38

Според информация на друг източник става дума за трима граждани на Таджикистан

От iNews.bg

Атентаторите, взривили се преди 2 дни на истанбулското летище "Ататюрк", са граждани на бившите съветски републики Узбекистан, Киргизстан и на Руската федерация. Информацията идва от властите в Турция, цитирани от Reuters. В същото време агенция Dogan допълва, че руският гражданин е от автономната област Дагестан.

По този начин се опровергава първоначално излязлата непотвърдена информация, че единият от терористите е чеченец. Не става ясно обаче дали не става въпрос за същия човек, просто първоначално да е имало грешка в националността. Ако останалата инфорамация излезе вярна, въпросният терорист се е бил на страната на "Ислямска държава" в района на сирийския град Рака, от където реално е пристигнал в Турция, предаде ТАСС.

Засега обаче няма официално потвърждение на нито една от версиите. Според източник на турската агенция Milliyet например и тримата терористи-камикадзе са граждани на Таджикистан. От страна на Русия също засега няма информация дали някоя от версиите може да бъде потвърдена или отречена. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков към момента няма сведения, но вероятно на по-късен етап всичко ще се изясни.

Водещи

Най-четени