Късмет: Дипломатите ни в Кабул били далеч от мястото на взрива 31.05 | 13:18

Тепърва предстои да се уточни колко ще струва ремонта на посолството ни

От iNews.bg

Всички служители на дипломатическата ни мисия в Кабул са невредими. Нямаме информация някой от тях по някакъв начин да е пострадал. Това потвърди заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той уточни и че по време на атаката хората са се намирали в друга част на сградата, която не е била засегната. Поради което са останали невредими.

Георгиев отбеляза, че взривното устройство е избухнало и в много голяма близост и до българската мисия. Има нанесени материални щети върху нея и тепърва предстои да бъде направен оглед и да бъде оценено в какъв размер е повреденото имущество и какви ще бъдат последващите действия по отстраняване на тези щети. При първоначалния оглед е било установено, че щетите са изпочупени врати, прозорци и паднала мазилка. Не се е потвърдила информацията, че има нанесени много драстични повреди върху конструкцията на сградата, но тя подлежи на допълнителен експертен оглед, уточни зам.министърът.

Тази сутрин цистерна, натъпкана с взривове, бе взривена в дипломатическия квартал на столицата на Афганистан. По последни данни загиналите при мащабния атентат са най-малко 80, а ранените – 350. Все още никой не е поел отговорност за терористичното нападение. В последно време в Афганистан броят на атентатите започна да се увеличава. Зад тях заставаха както от "Ислямска държава", така и талибаните.

Водещи