Москва заплаши съдиите от Международния наказателен съд, издали заповедта за ареста на Путин 11.05 | 19:15

Следственият комитет на Руската федерация скоро ще обяви за издирване съдиите от Международния наказателен съд, издали заповед за ареста на руския президент

От iNews

Следственият комитет на Руската федерация скоро ще обяви за издирване съдиите от Международния наказателен съд, издали заповед за ареста на Владимир Путин, предаде vesti.bg.

Това съобщи ръководителят на ведомството Александър Бастрикин, цитиран от РИА "Новости”.

"След това Следственият комитет много бързо образува наказателно дело срещу председателя и трима съдии, които активно повлияха на приемането на това решение. Скоро, скоро ще ги обявим за издирване”, каза Бастрикин на интернационален правен форум в Санкт Петербург.

Предварителен състав на Международния наказателен съд, чиято юрисдикция Русия не признава, на 17 март издаде заповед за ареста на руския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова.

Съдът прие, че "има разумни основания да се смята, че заподозрените носят отговорност за военното престъпление - незаконно депортиране на население и за незаконно прехвърляне на хора от окупирани райони на Украйна към Руската федерация, в ущърб на украинските деца”.

Водещи

Най-четени