Щатска служба ще участва в разследването на авиокатастрофата в Иран 10.01 | 10:49

Американският национален съвет за безопасност на транспорта е получил официално уведомление от Техеран

От iNews.bg

Американският национален съвет за безопасност на транспорта /NTSB/, заяви че ще се присъедини към разследването на причините за катастрофата на украинския самолет "Боинг", който се разби в Иран, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

В изявление, публикувано на профила си в Туитър, агенцията посочва, че е "получила официално уведомление" от Иран за катастрофата, станала в сряда.

Самолетът, произведен в САЩ "Боинг 737", падна минути след излитане от летището в Техеран и малко след като Иран изстреля ракети по военни бази в Ирак, в които се помещават американски войски.

"NTSB определи свой акредитиран представител за участие в разследването на катастрофата”, заяви американската агенция, която проучва транспортните произшествия.

"NTSB продължава да следи ситуацията около катастрофата и да оценява нивото си на участие в разследването, което ще бъде ръководено от Иран”, се казва в изявлението.

"Както при всяко разследване, в което участва NTSB, агенцията няма да спекулира предварително за причините за катастрофата”, заявиха от агенцията.

Водещи

Най-четени