Меркел влиза във война с Тръмп заради „Северен поток 2“ 20.12 | 10:30

Тя няма да търпи това, че САЩ продължават да подкопават проекта за газопровода, пише „Билд“

От iNews.bg

Реакцията на германския канцлер Ангела Меркел против налагането на санкции от Вашингтон срещу газопровода "Северен поток-2” е "ясно обявяване на война” на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише германският таблоид "Билд”, предаде БГНЕС.

Миналата сряда Меркел заяви, че Берлин е против екстериториалните санкции от страна на САЩ и възнамерява "решително да обсъди” въпроса за мерките на Вашингтон срещу "Северен поток-2”.

Германският канцлер, пише "Билд", реагира на решението на Конгреса на САЩ да наложи санкции с "ясни думи". Според изданието, това е "ясно обявяване на война" на Тръмп. "Меркел няма да търпи това, че САЩ продължават да подкопават проекта за газопровода, който се радва на нейната подкрепа”, се казва в статията.

В същото време авторът на материала изразява увереност, че изграждането на тръбопровода вече не може да бъде спряно и скоро ще бъде завършено.

Сенатът на САЩ гласува във вторник бюджет за отбрана на стойност 738 милиарда долара, който включва средства за "противодействие на Русия" в различни области, санкции срещу "Северен поток-2" и военна помощ за Украйна. Сега документът трябва да бъде подписан от президента Доналд Тръмп, който вече заяви, че е готов незабавно да го направи.

Водещи

Най-четени