Щвеция: Русия се готви за мащабни войни 07.02 | 12:44

Шведската Агенция за отбранителни изследвания е проучила военните учения на руснаците от 10 години насам

От iNews

След като изследва ученията, които руските военни са провели в последните десет години, Шведската Агенция за отбранителни изследвания, която е в рамките на Министерството на отбраната на Швеция, заключи, че Русия се готви за мащабни войни, пише "Коммерсантъ", цитиран от Фокус. 

По-рано шведските аналитици твърдяха, че Русия се концентрира върху неголеми конфликти.  

За Русия е важно не колко души участват в ученията, а как решават поставените задачи, тя се готви да води войни, които може да се против Китай или НАТО, заявяват от Агенцията. Впечатление прави, че след 2013 г. все повече се увеличава действията и ученията на армията в местности, в условия, близки до реалните.

През 2018 г. по време на ученията "Восток-2018" министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу обяви, че големи учения се планира да се провеждат на всеки пет години. Проведените през миналата година бяха с участието на руски, китайски и монголски военни и са най-големите след 1981 г.. В тях са участвали близо 300 000 военнослужещи, над хиляда самолета, вертолета и безпилотни летателни апарати, близо 36 000 танка, бронетранспортьори и друга техника, близо 80 кораба и други плавателни съдове.

Водещи

Най-четени