Снежна буря, придружена от силни ветрове, предизвика хаос в Словения 24.01 | 13:30

Властите призоваха словенците да не пътуват, освен ако не е абсолютно необходимо

От iNews.bg

Снежна буря, придружена от силни ветрове, предизвика в понеделник хаос в Словения, като затвори някои основни пътища, а части от страната останаха без електричество, предава БГНЕС.

Властите съобщиха, че късният снеговалеж в неделя е причинил над дузина пътни произшествия през нощта, а паднали дървета са блокирали местни пътища и са прекъснали електропроводи, включително в столицата Любляна.

Властите призоваха словенците да не пътуват, освен ако не е абсолютно необходимо.

Магистралата, свързваща адриатическото крайбрежие с Любляна, беше блокирана в някои райони заради силния вятър. По засегнатите пътища в алпийската държава е забранено движението на тежкотоварни автомобили, съобщи Евронюз.

Метеоролозите съобщиха, че се очаква до вторник снегът да намалее.

Снежните бури са следствие от силните ветрове през миналия уикенд, които накараха пожарникарите да се отзоват на около 200 сигнала за помощ в съседна Хърватия.

В понеделник снегът наруши и движението в Хърватия, след като затрупа части от адриатическото крайбрежие и някои от хърватските острови.

Миналата седмица други балкански държави се бориха с наводнения, причинени от проливни дъждове. Много реки и потоци в целия регион преляха, като наводниха домове и земеделски земи и предизвикаха свлачища.

Властите в Сърбия съобщиха в понеделник, че са открили тялото на втора жертва на наводненията от миналата седмица в югозападната част на страната. Двамата мъже се удавиха, след като бяха отнесени от буйна река в град Нови Пазар.

Водещи

Най-четени