Тръмп размаха пръст на социалните мрежи 04.05 | 15:35

Президентът на САЩ се ядосал заради изтрити профили във Facebook

От iNews.bg

Американският президент Доналд Тръмп остро разкритикува цензурата в социалните медии. Повод за поредното "избухване" на държавния глава стана решението на "Фейсбук" да наложи доживотна забрана на няколко известни консервативни коментатори да използват платформата. Тръмп беше категоричен, че "следи и наблюдава" поведението на социалните мрежи, съобщава "Рашъ тудей".

"Продължавам да следя цензурата срещу американски граждани в социалните мрежи и платформи", написа в "Туитър" държавният глава. "Това са Съединените американски щати и тук имаме нещо, наречено свобода на словото", категоричен беше Тръмп.

Предупреждението на държавния глава дойде като ехо на думите на неговия син – Доналд Тръмп-младши, който призова консерваторите "да отвърнат на удара" на цензурата на големите технологични компании, които са я извели на "едно ново равнище".

Тръмп нарече холивудската звезда Джеймс Уудс, радиоводещия Пол Джоузеф Уотсън и сайта "Инфоуорс" "истински консервативни мислители" и изрично подчерта изненадата си, че именно те са били цензурирани в социалните мрежи.

БГНЕС припомня, че "Фейсбук" изтри всички страници, групи, акаунти и събития, които по някакъв начин са свързани с няколко крайнодесни консерватори, а причината е, че са насърчавали насилието и омразата в своите профили.

Водещи

Най-четени