Трети човек почина в Норвегия след COVID-ваксиниране 08.01 | 10:56

Имунизацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари

От iNews.bg

Трети човек, на когото е била направена имунизация срещу коронавируса, почина в Норвегия, предаде БНР, позовавайки се на ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на администрацията на общината Сула в южната част на страната. "Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу COVID-19", заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен.

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари. Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход.

На 5 януари Норвежката агенция по лекарствата съобщи за два смъртни случая на хора, няколко дни след като са били ваксинирани. Ваксинирането с използването на препарата на американската компания "Пфайзер" и на германския ѝ партньор "Бионтех" стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло.

Водещи

Най-четени