Тръмп навит на временно „спиране на огъня“ в търговската война с Китай 13.09 | 12:00

Президентът на САЩ е отворен към временна сделка с Пекин

От iNews.bg

Президентът Доналд Тръмп заяви късно снощи, че е отворен за идеята за по-малко мащабна временна търговска сделка с Китай, предаде БНР. Говорейки пред репортери в Белия дом преди да замине за събитие в Балтимор, Тръмп каза: "Ако ще правим сделката, нека да я направи. Много хора говорят за това, виждам, че много анализатори говорят за временна сделка, което означава, че първо ще направим част от нея - най-лесната част."

"Но няма лесно или трудно. Има сделка или няма сделка. Все пак предполагам, че това е нещо, върху което бихме помислили", допълни той.

Изявлението му е факт, след като по-рано в четвъртък имаше серия информации, че администрацията на Тръмп обмисля идеята за сключва не ограничена временна търговска сделка с Китай, въпреки че служители на Белия дом ги отрекоха.

Президентът на САЩ също така заяви, че неговата администрация ще обяви намаляване на данъците за американците със среден доход "по някое време през следващата година".

Изказвайки се на вечеря на републиканска конференция в Балтимор, Тръмп посочи, че намалението на данъка за хората със средни доходи ще бъде "много, много вдъхновяващо".

През август президентът на САЩ заяви, че планира да намали данъка на хората със среден доход, като това ще бъде едно от "първите му действия" през втория управленски мандат, ако спечели изборите през есента на 2020-а година. Последните коментари на Тръмп обаче показват, че той очаква мярката да бъде обявена още преди изборите.

Водещи