Тръмп: Ако войната я има още 1,5 г. Украйна ще бъде унищожена! Отиваме към ядрен апкалипсис 28.03 | 14:15

С идиоти като Байдън сме напът да завършим с ядрена световна война, която ще накара Първата и Втората световна война да изглеждат като банички“, предупреди Тръмп

От iNews.bg

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Украйна може да бъде унищожена в рамките на година и половина, ако конфликтът не бъде решен. Това каза той в интервю за Fox News.

"Мога да го направя - да реша конфликта, в рамките на 24 часа, с участието на украинския президент Влодимир Зеленски и руския президент Владимир Путин. Това биха били много прости преговори, но няма да разкривам същността им, защото ако го направя, те няма да проработят", използва шаблонни измъквания Тръмп.

"Предвиждам война поне още година и половина, много дълго време. Не мога да си представя какво може да се случи през това време. Изводът е, че войната трябва да спре, защото Украйна се унищожава", подчерта Тръмп.

"Ако това нещо не бъде решено до момента, в който имаме изборите – което е възможно да не се случи, а също така е възможно да бъдем в Трета световна война с тези идиоти, които правят това, което правят – може да завърши с ядрена световна война, която ще накара Първата и Втората световна война да изглеждат като банички", предупреди Тръмп.

Той многократно е заявявал, че президентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може да тласка човечеството към трета световна война. Тръмп твърдеше, че ако спечели президентските избори в САЩ, може да осигури уреждане на ситуацията в Украйна за един ден, но така и не уточни как точно възнамерява да постигне това.

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Тръмп обяви през ноември 2022 г., че се включва в битката за най-високия държавен пост в страната. Сегашният американски лидер Джо Байдън даде да се разбере, че разчита на преизбиране.

Водещи

Най-четени