Путин на парада: Срещу Русия се води война, но няма да се дадем 09.05 | 14:15

„Днес цивилизацията отново се намира в решаващ, граничен момент, срещу Русия отново се води война, но страната ще успее да гарантира сигурността си“, заяви руският президент Владимир Путин в словото си на Парада на победата на Червения площад

От iNews.bg

"Днес цивилизацията отново се намира в решаващ, граничен момент, срещу Русия отново се води война, но страната ще успее да гарантира сигурността си", заяви руският президент Владимир Путин в словото си на Парада на победата на Червения площад. "Днес цивилизацията отново се намира в решителен момент", заяви държавният глава. "Срещу нашата родина отново започна истинска война, но ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим и жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност", каза президентът.

Тази година речта на Путин премина под знака на т.нар. специална военна операция, както наричат в Русия войната, която водят в Украйна. В тази връзка Путин отбеляза, че Русия "няма враждебни народи нито на Запад, нито на Изток". Според него Русия, както и повечето хора на планетата искат "мирно, свободно и стабилно бъдеще", съобщава ТАСС.

Миналата година словото на Путин бе значително по-продължително, както и преди всичко с исторически препратки. За разлика от тази година, в която руският президент бе значително по-лаконичен, а думите му преди всичко бяха посветени на настоящето. Прави впечатление нееднократното използване на думата "война", макар и в широкия контекст на тезата, че срещу Русия се води война.

Бъдещето на руската държавност зависи от участниците в специалната военна операция, е признание от думите на руския президент, според когото сега няма "по-важно нещо от военното дело на участниците в СВО". Руската федерация се гордее с всички участници в специалната военна операция, увери Путин, като е убеден, че цялата страна се е мобилизирала в подкрепа на героите на "специалната военна операция" и всички са готови да помагат и се молят за тях.

Водещи

Най-четени