Убити и ранени след като кола връхлетя в пешеходна зона в Германия 01.12 | 17:33

Засега няма данни за пострадали българи, сочат данните на генералното ни консулство във Франкфурт

От iNews.bg

Двама души са убити и няколко са ранени, блъснати от кола, врязала се в пешеходна зона в западногерманския град Трир, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс, предаде БНР.

Според местни медии шофьорът е задържан от полицията. Той е германски гражданин, на 51 години, съобщи РИА Новости, като цитира информация на местни телевизии.

Кметът на града говори за двама загинали и поне десет ранени. Кметът обяви, че прегазването на пешеходците е било умишлено, съобщи ТАСС.

Засега остава неясно какво е накарало шофьора да постъпи по този начин. От полицията отправиха призив към хората засега да избягват минаването през центъра на града.

Генералното консулство във Франкфурт е във връзка с полицията в Трир, в момента няма никаква информация за националността на пострадалите, съобщиха от българското Министерство на външните работи, цитирани от БНТ.

Автомобил навлезе в пешеходната зона на германския град, убивайки двама души.

Шофьорът е арестуван.

Кметът на града съобщи за двама загинали и поне десетима ранени. Той обяви, че прегазването на пешеходците е било умишлено.

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е германски гражданин на 51 години. От полицията отправиха призив към хората засега да избягват минаването през центъра на града.

В близост до мястото на трагедията са забелязани линейка и няколко хеликоптера.

Водещи

Най-четени