Тръмп в Давос: Никога не сме имали по-добри отношения с Пекин 21.01 | 17:21

Днес САЩ са в разгара на икономически бум, какъвто светът не е виждал, каза още той

От iNews.bg

Отношенията между Китай и САЩ "вероятно” никога не са били по-добри. Това заяви американският президент Доналд Тръмп на Световния икономически форум в Давос, съобщи "Политико", предаде БГНЕС.

По време на своето обръщение президентът на САЩ представи пред аудиторията от елитни политици и бизнесмени списък с икономически постижения, включително това, което той определи като противопоставяне на "хищническите практики на Китай” в търговията с Америка. Тръмп каза, че те са станали "по-лоши и по-лоши, и по-лоши” при неговите предшественици. "Под моето ръководство Америка се изправи пред проблема”, каза той.

"Взаимоотношенията ни с Китай вероятно никога не са били по-добри”, каза Тръмп и добави, че се разбира добре с президента Си Цзинпин. "Той е за Китай, аз съм за САЩ, но освен това, ние се обичаме.”

В преглед на решенията за вътрешната политика, които е взел след встъпването си в длъжност през 2017 г., президентът оцени, че САЩ са преживели "икономически обрат, който не е нищо друго освен грандиозен".

"Днес с гордост заявявам, че Съединените щати са в разгара на икономически бум, какъвто светът никога досега не е виждал", каза той. "Американската мечта се завръща, по-голяма, по-добра и по-силна от всякога”, добави Тръмп.

Водещи

Най-четени