Трус от 5.6 по Рихтер в Иран, има ранени хора 18.02 | 11:40

В района на земетресението няма ток, предполага се, че има материални щети

От iNews.bg

Земетресение с магнитуд 5,6 удари край бреговете на Югозападен Иран, според Националната сеизмична мрежа (NCM).

Според сеизмичните данни епицентърът на земетресението е регистрирано на 48 км от град Ясудж, административният център на южната провинция Кохгилюе и Бойер-Ахмад, на дълбочина 10 км, предадоха БГНЕС и БНТ.

25 души са ранени от земетресението, според ръководителя на спешната медицинска служба в страната.

"Около 20 души са изпратени в град Ясудж. Земетресението е ударило покрайнините на Сисахт, не е имало проблеми в близките населени места. Няма хора, които са загинали, ситуацията се е стабилизирала”, каза Пирхосейн Коливанд, цитиран от правителствения информационен портал.

Иранската агенция Тасним съобщи, че в районите, засегнати от земетресението, няма електричество, а имуществени щети са много вероятни.

Предполагаемо видео, споделено онлайн, показва последствията от земетресението.

По предварителни данни земетресението е регистрирано в 22:05 ч. местно време на границата на две провинции - Исфахан и Кохгилюе и Бойер-Ахмад.

Земетресението е усетено в близост до град Сисахт, разположен на около 10 километра от епицентъра, според съобщения в медиите. Спасителни екипи са разпределени в района, където се е случил инцидентът.

Според данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център земетресението е усетено и в централната част на страната.

Водещи

Най-четени