Поне 20 загинали при пороите в Индия 18.07 | 15:18

Обилните дъждове предизвикаха свличания на земни маси в Мумбай

От iNews

Най-малко 20 души загинаха при свличания на земни маси, предизвикани от силните мусонни дъждове в индийския град Мумбай, предаде Асошиейтед прес.

Индийският Екип за реакция на природните бедствия заяви, че 17 души са загинали и двама са били ранени след срутване на стена върху няколко паянтови жилища в града рано тази сутрин.

При друг случай загинаха трима души. Шест жилища, намиращи се в основата на малък хълм, са се срутили едно върху друго късно снощи. Десетки спасители разчистват отломките, като издирват най-малко 15 души, които вероятно са затрупани.

Проливните мусонни дъждове наводниха няколко части от Мумбай, финансовата столица на Индия. Нарушено е и движението на влаковете в града.

Срутването на сгради поради свличане на земни маси е често явление в Индия по време на сезона на мусоните, когато проливните дъждове отслабват основите на зле построените структури, отбелязва АП.

Мусонните дъждове се изсипват над региона от юни до септември. Те са от жизненоважно значение за растенията, засявани през сезона, но често причиняват значителни щети. 

 

Източник:БТА

Снимката е илюстративна

Водещи

Най-четени