Ново 20: В Индия се зароди ужасна болест, хората падат като круши и мрат 07.02 | 18:23

СЗО, както и длъжностни лица, събраха огромен брой проби не само от кръв, но и от вода и местна храна, за да установят причините за неизвестната болест

От iNews.bg

В различни части на Индия буквално през последния месец и половина се разболяха над 700 души. Учените не могат да определят каква е тази патология, тъй като преди това не са срещали нищо подобно.

Източници казват, че хората живеят нормално, а след това изведнъж започват да припадат, падат на земята и започват ужасни конвулсии. За месец и половина вече са регистрирани няколко смъртни случая.

Само през последните няколко дни това се е случило с 29 души, от които един е починал, а всички останали са незабавно отведени в Центъра за първична здравна помощ, който се намира на територията на Дендулуру. Някои от пациентите бяха изпратени в други болници в зависимост от местоживеенето им.

СЗО, както и длъжностни лица, събраха огромен брой проби не само от кръв, но и от вода и местна храна, за да установят причините за неизвестната болест. В момента резултатите все още са неизвестни и служители заявиха, че експертите ще говорят за тях малко по-късно.

Водещи

Най-четени