САЩ планират "още по-жесток" отговор срещу Русия? 31.03 | 13:34

По-рано Вашингтон обяви намерението си да експулсира 48 служители от руското посолство

От iNews.bg

САЩ са обмисляли "още по-жесток" отговор срещу Русия във връзка с участието й в делото "Скрипал", пише "Вашингтон поуст", позовавайки се на двама източници от американското разузнаване.

Изданието отбелязва, че съветниците на американския президент Доналд Тръмп са му предложили три възможни варианта, от които той е избрал "средния по жестокост" - експулсирането на 60-те руски дипломати от САЩ и затварянето на руското консулство в Сиатъл.

"Леката" опция е предвиждала експулсирането на около 30 служители на дипломатическите мисии и запазването на консулството в Сиатъл.

Каква обаче е била "най-жестоката" ответна мярка, източниците отказват да разкрият.

Междувременно един от информаторите издава, че тайните служби на САЩ знаят за съществуването на "повече от 40 руски шпиони" в страната, които не са включени в списъците.


По-рано Вашингтон обяви намерението си да експулсира 48 служители от руското посолство във Вашингтон и 12 от постоянното представителство на Русия в ООН в Ню Йорк. Освен това американските власти разпоредиха закриването на руското консулство в Сиатъл.

Реакцията на Москва беше аналогична. Министерството на външните работи изгони от Русия 60 американски дипломати и затвори генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург.

Водещи

Най-четени